Intrebari si detalii la telefon 0729-662-452 sau in pagina de contact.SCRIE MESAJ AICI

Tapet

Tapet decorativ

Istoricul finisajelor decorative, pline de eleganta si stil, cuprinde si designul realizat cu ajutorul diferitelor modele de tapet decorativ. Inca din anul 200, locuitorii Chinei foloseau hartia de orez pentru a decora peretii. Totusi, in istoria tapetului exista informatii despre o arta similara de la greci si de la romani. Mai departe, cei care au raspandit acest element decorativ au fost arabii, insa prima forma in utilizarea acestuia pe scara larga este cunoscuta in Europa, undeva prin secolul al XVI-lea.

Initial, tapetul era realizat din hartie, dar dupa cel de-al doilea razboi mondial, odata cu aparitia plasticului, au aparut diferite modele de tapet cu proprietati mai bune din punct de vedere al rezistentei in timp si al posibilitatii de a fi spalat si curatat.

Astazi, acest mestesug a devenit o adevarata industrie care ofera posibilitati multiple in arta designului de interior. Colaboratorii nostri, designeri de interior si arhitecti, remarca o tentinda la nivel intenational de revenire a tapetului. Acest fapt se datoreaza atat functiilor practice ale acestui element de decor (rol de protectie, estetic si igienic), dar si posibilitatilor multiple de intrebuintare: tapetul poate fi montat in sufragerie, dormitor (tapet copii), bucatarie si baie (usor de intretinut), sali de conferinta, spatii comerciale, hoteluri, restaurantele, baruri, etc.

Colectiile noastre de tapete cuprind materiale numeroase, culori si texturi diverse: tapete hartie, produse realizate din tesaturi textile, mase plastice, tapet matase, tapet vinil, lavabil si superlavabil, cu modele geometrice, florale, vintage, cu aspect metalic sau cu diferite insertii.