Intrebari si detalii la telefon 0729-662-452 sau in pagina de contact.SCRIE MESAJ AICI

Informatii perdele si draperii

Cum folosim rosu in amenajarile interioare

Posted in: Ghid Culori
Cum folosim rosu in amenajarile interioare

Cum putem folosi rosu in casa sau in orice proiect de amenajare de interior?

Pentru inceput, este bine sa stim ca rosu este cea mai intensa culoare din spectrul cromatic; cea mai aprinsa dintre culorile primare; cea mai obositoare din punct de vedere vizual, daca este folosita in exces si privita mult timp.

Specialistii nu recomanda folosirea acestei culori pentru dormitor sau pentru spatiile de odihna deoarece creste rata respiratorie si practic nu va ajuta sa va relaxati si, cu atat mai mult, sa dormiti. Totusi, de multe ori aceasta culoare este folosita in dormitoare mari deoarecere stimuleaza circulatia, iar cate un obiect amplasat corespunzator creeaza elementul de romantism, dragoste si totodata exprima lux.

Practic, in dormitor se pot utiliza draperii rosii, lenjerie de pat si tot felul de accesorii si accente din aceasta culoare, situatie in care intr-adevar exceleaza.

Pentru camera de zi sau spatiile de socializare, ideile de design bazate pe culoarea rosu sunt multiple. Pentru a transforma o camera intr-un spatiu confortabil se pot utiliza accente de rosu pe un perete, fie sub forma de tapet sau sub forma de var sau vopsea.

Spre exemplu, intr-o camera in care peretii sunt vopsiti in alb sau in nuante deschide, o canapea (din piele) rosie sau un corp de iluminat poate sa fie accentul care lipseste.

Una dintre locatiile ideale pentru a folosi culoarea rosu este dressingul sau camera in care va imbracati sau va machiati. O alta zona a designului de interior in care se utilizeaza cu o fregventa ridicata culoarea rosu este cea a magazinelor de imbracaminte. Motivul este simplu: rosu flateaza culoarea pielii!

In acelasi timp, trebuie sa stim si contextul in care se foloseste rosul. Atunci cand asezam rosu pe un fundal alb, culoarea isi pierde din intensitate si rosul devine mai intens atunci cand folosim aceasta culoare peste negru.

PS: Rosu este o culoare vibranta, o culoare puternica, fabulosa pentru sala de mese si pentru bucatarie. In mod constant, teatrele si spatiile pentru spectacole sunt decorate in rosu pentru ca mentine o atmosfera dinamica. Totodata, rosul este folosit in sali sport si in zonele unde miscarea este motivul de atractie pentru ca ofera un sentiment de curaj.