Intrebari si detalii la telefon 0729-662-452 sau in pagina de contact.SCRIE MESAJ AICI

Informatii perdele si draperii

Cum sa alegeti perdeaua perfecta pentru living

Posted in: Ghid Culori, Modele si Materiale Textile
Cum sa alegeti perdeaua perfecta pentru living

Pentru orice camera si implicit pentru living, principalele elemente care definesc stilul unui decor interior sunt mobilierul, peretii, perdelele si draperiile. Aceste patru elemente definesc schema de culori de baza a camerei. Intr-un spatiu interior perdele sunt cele mai „mobile” elemente. Acestea sunt alese in functie de culoarea peretilor si de mobila deja existenta.

Pentru a alege in mod corect perdele pentru living trebuie sa stiti:
– inaltimea tavanului;
– dimensiunea ferestrei;
– culoarea peretilor;
– textura si culoarea mobilei.

Alege perdeaua in functie de decorul din living

In cazul in care camera de zi este deja decorata, alegerea perdelelor nu va fi atat de dificila. Pentru camerele decorate in stil high-tech sunt potrivite perdele cu taietura dreapta, in culori reci: albastru, gri, argintiu sau culori metalice. In cazul unui living cu fereastre mari, puteti alege perdele in culori inchise.

Daca livingul are un decor minimalist, cea mai buna alegere vor fi perdele in stil japonez. Aceste perdele permit ca lumina sa patrunda in interior si vor arata grozav la ferestrele dreptunghiulare. Puteti utiliza, de asemenea perdele simple de nuante deschise, fara nici un imprimeu. Intr-o camera de zi, cu un decor in stil clasic, ar trebui alese perdele groase, de culori bogate pentru a da un aer rafinat si elegant.

Idei de culori pentru perdele

Culoarea perdelei pentru living ar trebui sa fie combinata fie cu nuanta peretilor si a mobilierul sau sa se creeze un contrast cu acestea. Exceptia de la aceasta regula poate fi doar un stil avangardist, care implica o combinatie de diferite culori stralucitoare.

De asemenea, atunci cand alegeti perdeaua ar trebui sa se ia in considerare locatia ferestrei. In cazul in care fereastra are vedere la partea insorita, este mai bine sa alegeti perdele in nuante reci de verde sau albastru. Acest lucru va crea un sentiment de prospetime in living. Iar in cazul in care camera de zi este iluminata slab, ideala ar fi o perdea in nuante calde si va crea o atmosfera confortabila.

Modele si printuri pentru perdele

Pentru a alege perdeaua adecvata este necesar sa se ia in considerare nu numai decorul, ci si dimensiunea camerei. Pentru un living mare, modelele adecvate sunt cele cu o textura evidenta sau cu modele mici. Acest lucru va contribui la extinderea vizuala a spatiul. Intr-o incepere cu tavane foarte mari este de preferat alegerea unor perdele cu dungi orizontale si nu verticale.

Va prezentam in continuare o galerie cu fotografii de decor interior. Dorim sa va aduca inspiratie si pentru mai multe detalii legate de o comanda, va invitam pe pagina de contact.